¿Qué pasa con la nutrición? (Rexistro nro. 1068169)

000 -CABECEIRA
Campo de control de longitud fija 02941nam a2200289 i 4500
CAMPO FIXO DE DESCRICIÓN FÍSICA
Campo fixo de descrición física ta
INFORMACIÓN XERAL
Códigos de información de lonxitude fixa 230317s2023 sp ||||f |||| 00| 0|spa d
DEPÓSITO LEGAL
Número de copyright ou de depósito legal B 165-2023
ISBN
ISBN 9788449340420
CDU
CDU 613.2
CDU
CDU 612.39
PUNTO DE ACCESO PRINCIPAL-NOME DE PERSOA
Nome de persoa Sánchez García, Aitor
-- 32632
Datas asociadas ao nome (1988-)
Termo indicativo de función autor/a
MENCIÓN DE TÍTULO
Título ¿Qué pasa con la nutrición?
Resto do título : Los grandes debates sobre alimentación que necesitas aclarar
Autores / Aitor Sánchez
EDICIÓN
Edición 1ª ed.
PUBLICACIÓN, DISTRIBUCIÓN
Lugar de publicación Barcelona
Editorial : Paidós
Data de publicación , febreiro 2023
DESCRICIÓN FÍSICA
Extensión 294 p.
Dimensións ; 24 cm.
MENCIÓN DE SERIE
Mención de serie Paidós divulgación
NOTA XERAL
Nota xeral Coa claridade e o rigor que o distinguen, Aitor Sánchez aborda en "¿Qué pasa con la nutrición?" os dez temas máis controvertidos e dá toda a información que precisamos para tomar as mellores decisións sobre a nosa alimentación e, sobre todo, para resolver dúbidas, establecer prioridades e aplicar o sentido común á nosa dieta dunha vez por todas.
NOTA DE CONTIDO
Nota de contido Sumario: Introducción: ¿Por qué hay tanto debate abierto en nutrición?; 1- Ayuno intermitente, ¿el truco definitivo para adelgazar?; 2- Dieta cetogénica: ¿la clave para perder peso y mejorar tu salud?; 3- Un mundo lleno de hidratos de carbono; 4- Dieta paleo: ¿debemos comer como nuestros ancestros?; 5- Los ultraprocesados, la pandemia del s.XXI; 6- Comida real o cuando el márketing llegó a la comida saludable; 7- ¿Es saludable la dieta vegana y cien por cien vegetal? ¿Salvará al planeta y a los animales?; 8- La proteína, el macronutriente de moda; 9- Lácteos: ¿por qué es el gruo de alimentos más polémico?; 10- Alcohol, ¿factor de riesgo o bálsamo cardiosaludable?. Epílogo: El relato de moda; ¿Cómo aplicar los aprendizajes de este libro?. Bibliografía
RESUMO
Resumo Aitor Sánchez, nutricionista de referencia no noso país, recolle as principais polémicas sobre alimentación e ofrécenos unha explicación clara e directa que nos axudará a tomar mellores decisións en torno á comida.
É o xaxún intermitente a solución a todos os nosos problemas? Debemos comer coma os nosos antepasados? Son os ultraprocesados a gran epidemia do século XXI? A dieta vegana salvará os animais e o planeta? Por que a xente elimina o glute da súa dieta?
Os debates parecen non ter fin e a estas alturas xa estamos un pouco mareados: somos incapaces de afirmar que alimentos son realmente saudables e cales non. E é que a información que temos sobre nutrición é tan abrumadora que moitas veces resulta contraditoria e non é raro que distintos profesionais recomenden dietas e pautas con criterios moi diferentes. Que podemos facer ante tanta confusión?
MATERIA--TERMO DE MATERIA
Termo de materia Divulgación científica
-- 8856
MATERIA--TERMO DE MATERIA
Termo de materia Dietética e nutrición
-- 115180
MATERIA--TERMO DE MATERIA
Termo de materia Alimentación saudable
-- 65139
MATERIA--TERMO DE MATERIA
Termo de materia Educación para o consumo
-- 1506
ACCESO ELECTRÓNICO
Dirección de internet https://www.planetadelibros.com/libro-que-pasa-con-la-nutricion/366736
REFERENCIA ILS ANTERIOR
-- 2
Exemplares
Retirado Perdido Fonte de clasificación ou esquema Estragado Non para préstamo Localización permanente Localización actual Localización en andeis Data de alta no sistema Fonte de adquisición Sinatura correspondente á clasificación Parte da signatura que identifica ao exemplar Préstamos totais Sinatura completa Código de barras Data da última consulta Data do último préstamo URI Tipo de ítem de Koha Nota pública Prestado
          CIFP A Carballeira-Marcos Valcárcel CIFP A Carballeira-Marcos Valcárcel Sala préstamo 2023-11-24 PLAMBE 23/24 001 pas 5 001 SÁN pas OER003000002989 2024-05-20 2024-05-20   Prestable   2024-09-12
          IES Lamas de Castelo IES Lamas de Castelo Sala préstamo 2023-05-03 Xeral IES 2022-23/BIO 612 qué 2 612 SÁN qué CED034000011706 2024-11-26 2024-06-12 https://www.planetadelibros.com/libro-que-pasa-con-la-nutricion/366736 Prestable Dpto. Bioloxía e Xeoloxía  

Coa tecnoloxía Koha